İnşaat Aşamaları Nelerdir?

İnşaat Aşamaları Nelerdir?

İnşaat aşamaları nelerdir sizlere en baştan sona kadar detaylı bir şekilde anlatacağız. İşte aşamaların tüm süreçleri ve detayları!

Uzun soluklu süren ve devamlılığı olan inşaat süreci son derece zahmetlidir. En baş aşamasından itibaren oldukça dikkatli hareket edilmesi gerekilen bir durum vardır. İnşaat süreci içerisinde birçok aşama yer alır ve görevlendirmenin önemi büyüktür.

İnşaattaki görevler ve sorumluluklar en doğru çalışan ve ekibe yönlendirilir. Bu şekilde başarılı bir sonuç alınabilir ve uzun vadeli süreç sonlanır.

Temelden Çatıya İnşaat Aşamaları!

Temelden başlayarak anahtar teslime kadar giden tüm inşaat süreci oldukça uzundur. Son derece uzun olan inşaat başarılı bir sonuç almak için önemlidir. Farklı yapı ve kullanımlarda her zaman için insanlara hizmet eder.

Bu nedenle başarılı bir sonuç almak herkesin can güvenliği için önemlidir. Tüm aşamalar küçük görülmeksizin inşaat ekibi tarafından üstlenmelidir. Merak edilen ve ilgi gören aşamaları bir bir sıraladık. Büyük bir disiplin ile yürütülen tüm işlemler zaman kaybına yol açmadan zamanında bitirilmelidir.

  1. Zemin Etüdü Yapılması ve Tamamlanması

İnşaata başlamadan önce doğru bir arsa seçimi çok önemlidir. Arsa, inşaat sonucu oluşacak bina ve yapının kullanım türüne göre konumlandırılır. Konumu işleve uygun olmalı ve oradaki işlevi sekteye uğratmamalıdır.

Sonrasında tercih edilen yerdeki zemin kontrolü yapılmalıdır. Zemin etüdü kolay bir şekilde profesyoneller tarafından yapılır. Bazı zeminler inşaat yapmaya uygun değildir ve herhangi bir doğal afet sonucunda binaya hasar verme riski yüksektir.

Tüm bu riskler göz önünde bulundurulmalı ve en doğru zemin seçilmelidir. Gerekiyorsa zemin iyileştirme çalışmaları da gerçekleşmeli ve zemin iyi bir hale getirilmelidir.

  1. Şantiye Kurulumu

Şantiye kurulumu inşaat aşamaları içerisinde arsa belirlemekten sonraki diğer aşamadır. Şantiye kurmak ve şantiye içerisinde düzenli ve disiplinli çalışma sürecini yönlendirmek gerekir.

İnşaat sırasında gerekli olacak ürünler ve malzemeler belirlenerek şantiye dahilinde eksikliği giderilir. Yapı görünüşü, vaziyet kat planı ve yapı detayları belirlenerek konuşulur.

 

  1. Zemin İyileştirme Yöntemlerinin Kullanılması

Doğru zemini seçmek kadar zemini test edip gerekli olan iyileştirme yöntemlerini uygulamak da son derece önemlidir. Her zemin tipine ve zemin durumuna göre yapılması gerekilen zemin iyileştirme yöntemi değişiklik gösterir.

  1. Kazı Çalışmalarının Başlanması

Tüm analizler ve belirlemelerin yapılmasının ardından artık gerekli olan malzemeler de edinilir. Artık kazı çalışmalarına başlangıç izni verilebilir. Hafriyat alanlarının belirlenmesinden sonra makine aracılığı ile kazı başlar. Temel kazılır ve alandaki toprak sıyırılarak mıcırları dökülür. Drenaj boruları yerleştirilerek yapı için su geçirmezlik işlemi de sağlanır.

  1. Temelin Atılması

Temel atılır ve temeldeki izolasyon işlemleri de gerçekleşir. Temel izolasyonunun görevi ileride yaşanacak çatlama tarzı dışarıdan gelen etkilere ve sorunlara karşın bir korumadır.

  1. Duvar ve Pencere Uygulamaları

Oluşturulan inşaat aşamalarının ardından duvar ve pencere uygulamaları da

gerçekleşir.

  1. Diğer Detayları Yapıp Anahtar Teslim

Tüm inşaat aşamaları dikkatli bir şekilde gerçekleştirildikten sonra diğer detaylar da yerine getirilir. İnşaat her ne kadar uzun sürse de düzenli bir zaman takibinin yapılması ve geç kalınmaması gerekilir. Biten yapı sonrasında da yapı anahtar teslim işlemi

gerçekleştirilir. İşte tüm aşamalar bu şekilde ilerlemektedir.

01-11-2024 09:32:53