Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır: İstihdam oranında yüzde 50 ile tarihi bir zirveye ulaştık

16

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Manisa'da Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulunarak sanayicilerle istişare toplantısı yaptı.

Olgun Çelik firmasının OSB'deki yeni yatırımının açılış törenine katılan Kacır, burada yaptığı konuşmada yeni yatırımın heyecanını paylaştıklarını, Türk ekonomisine güvenen, ülkenin kalkınmasına katkı veren herkesi baş tacı etmeye devam edeceklerini söyledi.

Son 22 yılda asra bedel projeleri ve yatırımları hayata geçirerek Türkiye'yi küresel bir üretim üssü haline getirdiklerini ifade eden Kacır, ülkenin dört bir yanında yükselen fabrikalarla artık küresel tedarik zincirlerinin vazgeçilmez oyuncusu, üretim rekorları kıran bir Türk sanayisi olduğunu belirtti.

"İstihdamımız 32 milyon 900 bini aştı. İstihdam oranında yüzde 50 ile tarihi bir zirveye ulaştık. İşsizlik oranımız yüzde 8,4 ile son 12 yılın en düşük seviyesine geriledi. İhracatta cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyelerindeyiz. Bir başarı hikayesinin özeti niteliğindeki bu göstergeler asla tesadüfi değildir. Devletimizin bu ülke için taş üstüne taş koyan her teşebbüsün her daim yanında yer alması ve özel sektörümüzün devletimizle omuz omuza hareketi bu başarı tablosunu ortaya çıkardı. Siyasi istikrarla tahkim edilen ekonomik istikrar, yeni yatırımların önünü açtı. Teknolojideki paradigma değişimlerinin tehdit değil aksine doğru adımlarla bir fırsat olduğu anlayışı bizler için yüksek teknolojili sektörlerde yeni atılımları mümkün kıldı."

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olan BYD'nin Türkiye'de büyük ölçekte bir üretim tesisi ve AR-GE inovasyon merkezi kurması için sıkı bir temas yürüttüklerini anlatan Kacır:

"Ölçeği ve niteliği itibarıyla tarihi bir yatırımı Manisa'mıza, Türkiye'mize kazandırmayı amaçlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın huzurunda imzaladığımız yatırım anlaşması doğrultusunda BYD, 1 milyar dolar büyüklüğünde yatırım gerçekleştirerek yıllık başlangıçta 150 bin elektrikli araç üretim kapasitesine sahip bir üretim tesisini ve yeşil teknolojilere yönelik AR-GE merkezini Manisa'da kuracak. Kritik bileşenleri üretim ve tedariği dahil elektrikli araç üretimindeki farklı süreçleri içeren yüksek katma değerli bu yatırımla BYD, elektrikli araçları ülkemizde üretecek, başta Avrupa pazarları olmak üzere dünyaya Manisa'dan ihraç edecek. Doğrudan 5 bin kişiye oluşturacağı değer zinciriyle 25 bine yakın vatandaşımıza istihdam sağlayacak bu yatırımın Manisa'mıza, ülkemize, milletimize, sektörümüze hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından tesisin açılışını gerçekleştiren Bakan Kacır, tesisi gezip bilgi aldı.

23-07-2024 / 10:18:00